Miód manuka MGO 250 ALA 250 g
Oryginalny australijski miód Manuka o stężeniu MGO 250+ (250 mg methylglyoxalu/1 kg miodu).
Darmowa dostawa od 199 zł
21 dni na zwrot zakupów
Szybka wysyłka w ciągu 24h
POCHODZENIE MIODU MANUKA
Miód Manuka ALA pochodzi ze wschodniego wybrzeża Australii. Na wyjątkowość miodu największy wpływ ma czyste środowisko i zamieszkujące go zdrowe pszczoły, które zbierają nektar z krzewów manuka. Warunki te sprawiają, że miody manuka z Australii zawierają największe ilości głównego, aktywnego składnika, methylglyoxalu (MGO) - źródła wielu unikatowych właściwości leczniczych. W każdym miodzie znajdziemy MGO, ale tylko Australijskie miody Manuka zawierają MGO w ilościach istotnych dla zdrowia.
DLACZEGO MANUKA Z AUSTRALII?
Australia ma jedno z najwyższych biologicznie bezpiecznych środowisk rolniczych na świecie. Warunki środowiskowe naszej planety sprawiają, że idealnie nadają się do produkcji wysokiej jakości czystego, bardzo mocnego nawet do 1700+ MGO miodu Manuka. Tak wysokie stężenie MGO wynika z dużej ilości i różnorodności gatunków krzewów manuka, ponad 80, gdzie dla przykładu w Nowej Zelandii jest tylko jeden. Australijski rząd federalnypotwierdził, że Australia ma jedną z najzdrowszych populacji pszczół miodnych na świecie, wolnych od szkodników, takich jak roztocza Varroa. Zdrowe kolonie pszczół dostarczają wysokiej jakości miód Manuka.
DZIAŁANIE MIODU MANUKA
Miód nie jest kremowany. To miód RAW - taki sam lejący jak pszczoły produkują.
Nierafinowany - nie został poddany żadnym obróbkom
Testowany z Certyfikatami MGO przez niezależny Instytut Chemii na Uniwersytecie Sunshine Coast w Queensland, Australia.
Nie podawać dzieciom poniżej 1 roku życia. Przechowywać w chłodnym miejscu, poniżej 30°C. Nie przechowywać w lodówce. Laboratoryjnie przebadany.
SKŁAD
100% australijskiego miodu manuka MGO 250+
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100 G PRODUKTU:
Wartość energetyczna | 1401 kJ / 335 kcal |
---|---|
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 82,1 g |
w tym cukry | 82,1 g |
Białko | 0,3 g |
Sód | 14 mg |